Ju lutem zgjidhni gjuhën tuaj

Një përmbledhje e luftës Jemen

Në 2015 dhe pas dorëheqjes së presidentit të Jemenit dhe arratisjes së tij nga Jemeni, një luftë e pabarabartë kundër Jemen ishte paraqitur nga Arabia Saudite dhe Emiratet e Bashkuara Arabe. Qeveritë evropiane dhe amerikane shkaktuar krime të tmerrshme kundër popullit të pambrojtur Jemenit, në të cilën u vranë mijëra fëmijëve dhe civilëve, nga shitja e armëve dhe mbështetjen e Arabisë Saudite në vend të parandalimit dhe ndërmjetësimin për këtë çështje. Këto krime nuk ishin të kufizuara vetëm për sulme ushtarake, por Arabia Saudite rrethuar tokën, ajror, dhe deti në Jemen, në mënyrë për të bllokuar hyrjen e ushqimit dhe barnave në vendin i cili rrezikuar jetën e miliona njerëzve. Sipas raporteve të organizatave ndërkombëtare, këto krime kanë qenë katastrofa më e rëndë humanitare në dekadat e fundit dhe shkaktuan uri dhe filluan sëmundje si kolera.

Misioni yne

Me lirimin e lajmeve dhe imazhet e këtyre krimeve në këtë faqe, ai është përpjekur për të informuar njerëzit e këtyre krimeve që u shoqërua me një bojkot të agjencive të lajmeve Saudi-mbështetur, për t'i dhënë fund këtë luftë të pabarabartë nga protestat nga e gjithë bota.

Buletinet

Ju lutem shkruani e-mailin tuaj për të vazhduar me të rejat e fundit dhe të mbështetur popullin e Jemenit

LAJME

UN condemns Yemen strike that killed as many as nine children UN condemns Yemen strike that killed as many as nine children
UN condemns Yemen strike that killed as many as nine children UN condemns Yemen strike that killed as many as nine children

A child at a hospital after he was wounded in an airstrike in the northern province of Jawf, Jemen, in July, 2020. As many as nine children were killed following airstrikes in northern Yemen’s Jawf Province Thursday...

Mëso më shumë
Yemen Sees Return to Alarming Levels of Food Insecurity: UNICEF, WFP, FAO
Yemen Sees Return to Alarming Levels of Food Insecurity: UNICEF, WFP, FAO

The Saudi-led war, floods, desert locusts, and now COVID-19 are creating a perfect storm that could reverse hard-earned food security gains in Yemen, warned the latest Integrated Food Security Phase Classification...

Mëso më shumë
Saudi, UAE Used Cluster Bombs in Yemen’s Hudaydah: UN Official
Saudi, UAE Used Cluster Bombs in Yemen’s Hudaydah: UN Official

Saudi Arabia and the United Arab Emirates (UAE), the key members of a coalition waging war on Yemen, have deployed cluster bombs against a residential neighborhood in the country’s coastal western province of...

Mëso më shumë
A: Jemeni në prag të urisë më të madhe të botës në 100 vjet '
A: Jemeni në prag të urisë më të madhe të botës në 100 vjet '

Kombet e Bashkuara kanë paralajmëruar se Jemeni mund të përballet me urinë më të keqe brenda 100 vite nëse sulmet ajrore nga koalicioni i udhëhequr nga Saudite nuk ndalen, raportoi Guardian të hënën. Nëse lufta vazhdon, uria mund të përfshijë ...

Mëso më shumë