Ве молиме изберете го вашиот јазик

Краток преглед на војната во Јемен

во 2015 и по оставката на претседателот на Јемен и неговата бегство од Јемен, нерамноправна борба против Јемен се поставени од страна на Саудиска Арабија и Обединетите Арапски Емирати. Европски и американски власти предизвика ужасни злосторства против беспомошни луѓе во Јемен која загинаа илјадници деца и цивили, со продажба на оружје и поддршка на Саудиска Арабија, наместо на спречување и посредување на ова прашање. Овие злосторства не само што беа ограничени на воените напади, но Саудиска Арабија опкружен земјата, воздух, и морето во Јемен, со цел да го блокираат влезот на храна и лекови во земјата која загрозен животот на милиони луѓе. Според извештаите од меѓународните организации, these crimes have been the worst humanitarian disaster in the last few decades and caused hunger and started diseases like cholera.

Галерија

Нашата мисија

Со објавувањето на вести и слики од овие кривични дела во овој веб-сајт, што се обиде да ги информира луѓето за овие злосторства кој беше проследен со бојкот на Саудиска поддржани новински агенции, да се стави крај на оваа нерамноправна војна со протести од целиот свет.

билтени

Ве молиме внесете ја вашата e-mail да се задржи чекор со најновите вести и поддршка на Јемен луѓе

ВЕСТИ

UN condemns Yemen strike that killed as many as nine children UN condemns Yemen strike that killed as many as nine children
UN condemns Yemen strike that killed as many as nine children UN condemns Yemen strike that killed as many as nine children

A child at a hospital after he was wounded in an airstrike in the northern province of Jawf, Yemen, in July, 2020. As many as nine children were killed following airstrikes in northern Yemen’s Jawf Province Thursday...

Научи повеќе
Yemen Sees Return to Alarming Levels of Food Insecurity: UNICEF, WFP, FAO
Yemen Sees Return to Alarming Levels of Food Insecurity: UNICEF, WFP, FAO

The Saudi-led war, floods, desert locusts, and now COVID-19 are creating a perfect storm that could reverse hard-earned food security gains in Yemen, warned the latest Integrated Food Security Phase Classification...

Научи повеќе
Saudi, UAE Used Cluster Bombs in Yemen’s Hudaydah: UN Official
Saudi, UAE Used Cluster Bombs in Yemen’s Hudaydah: UN Official

Saudi Arabia and the United Arab Emirates (UAE), the key members of a coalition waging war on Yemen, have deployed cluster bombs against a residential neighborhood in the country’s coastal western province of...

Научи повеќе
А: Yemen on brink of ‘world’s worst famine in 100 years’
А: Yemen on brink of ‘world’s worst famine in 100 years’

The United Nations has warned Yemen could be facing the worst famine in 100 years if airstrikes by the Saudi-led coalition are not halted, the Guardian reported on Monday. If war continues, famine could engulf the...

Научи повеќе