Mangga milih basa

A ringkesan saka perang Yaman

ing 2015 lan sawise presiden mundur Yaman lan uwal saka Yaman, perang unequal marang Yaman iki nuduhke dening Saudi Arabia lan Uni Emirat Arab. pemerintah Eropah lan Amérika nyebabake Kadurjanan nggegirisi marang wong Jemenin defenseless kang ewu anak lan sipil padha matèni, dening sade senjata lan ndhukung Saudi Arabia tinimbang nyegah lan mediating ing Jeksa Agung bisa ngetokake iki. Kadurjanan padha ora mung winates kanggo serangan militèr nanging Saudi Arabia diubengi bumi, online, lan segara ing Yaman supaya mblokir ngleboke pangan lan obat-obatan kanggo negara kang kaancam ing urip yuta wong. Miturut lapuran saka organisasi internasional, tindak kriminal iki minangka bencana kamanungsan paling gedhe sajrone sawetara dekade kepungkur lan nyebabake keluwen lan miwiti penyakit kaya kolera.

gallery

Mission kita

Kanthi release saka warta lan gambar saka Kadurjanan ing situs iki, wis nyobi wong iki Kadurjanan kang diiringi boikot saka agensi warta Saudi-digawe, kanggo mungkasi perang unequal iki dening mbantah saka sak donya.

buletin

Mangga ketik email kanggo tetep munggah karo kabar paling anyar lan ndhukung wong Jemenin

NEWS

PBB ngutuk mogok Yaman sing mateni sangang bocah bocah PBB nyalahake mogok Yaman sing mateni sangang bocah
PBB ngutuk mogok Yaman sing mateni sangang bocah bocah PBB nyalahake mogok Yaman sing mateni sangang bocah

Bocah cilik ing rumah sakit sawise ciloko ing serangan udara ing propinsi sisih lor Jawf, Yaman, ing wulan Juli, 2020. Udakara sangang bocah tiwas sawise serangan udara ing Provinsi Jawf Yaman sisih lor Kamis ...

sinau More
Yemen Katon Bali Menyang Tingkat Kekuwatirane Panganan Nguwatirake: UNICEF, WFP, FAO
Yemen Katon Bali Menyang Tingkat Kekuwatirane Panganan Nguwatirake: UNICEF, WFP, FAO

Perang sing dipimpin Saudi, banjir, walang walang, lan saiki COVID-19 nggawe badai sampurna sing bisa mbatalake asil keamanan pangan sing entuk dhuwit ing Yaman, ngelingake Klasifikasi Tahap Keamanan Panganan Terpadu paling anyar ...

sinau More
Saudi, UAE Nggunakake Bom Kluster ing Hudaydah Yaman: Pejabat UN
Saudi, UAE Nggunakake Bom Kluster ing Hudaydah Yaman: Pejabat UN

Arab Saudi lan Uni Emirat Arab (UEA), anggota utama koalisi sing nglawan perang ing Yaman, wis nyebarke bom klompok nglawan lingkungan perumahan ing provinsi kulon pesisir negara ...

sinau More
A: Yaman ing pinggir 'paceklik paling ala ing donya 100 taun '
A: Yaman ing pinggir 'paceklik paling ala ing donya 100 taun '

Perserikatan Bangsa-Bangsa ngelingake Yaman bisa ngadhepi paceklik paling parah ing 100 taun yen serangan udara koalisi pimpinan Saudi ora bakal mandheg, wali kasebut nglaporake dina Senen. Yen perang terus, paceklik bisa ngrebut ...

sinau More